5-FREE

Med omtanke for at behandle sig selv og sin krop bedre, har vi valgt at tage skridtet mod et bedre alternativ - nemlig med 5-free lakker. Som et af de få mærker på det danske marked, kan vi præsentere en kollektion der ikke alene stiller krav til lækkert design og trends, men også selve ingredienserne. For at være helt transparent omkring vores produkter, finder du ingredienslisterne under hvert produkt.

5-Free betyder at vores lakker ikke indeholder følgende 5 stoffer:

 

FORMALDEHYD

er kendt for at være allergi- og kræftfremkaldende, og er på ingen måde en nødvendig ingrediens i neglelak. Jo mindre udsat du er for formaldehyd, jo bedre.

 

CAMPHOR
virker som UV-filter, og hæmmer lugten af et produkt. Stoffet er både miljøbelastende og kræftfremkaldende.


 

 

TOULENE
er et kemikalie man ofter finder i neglelakker, såvel som i brændstof og maling. Daglig eksponering af dette stof er yderst sundhedsskadeligt. Derudover kan toulene forårsage skade under graviditet. 

 

 

FORMALDEHYD-RESIN
er et affaldsprodukt der findes i de fleste neglelakker. Formaldehyd-resin er allergifremkaldende, og kan fremkalde svær eksem.

 

PARABENER
er et binde/konserveringsmiddel, der er blevet testet kræftfremkaldende hos dyr, samt udviklings- og fertilitetshæmmende hos mennesker.

 

Det bedre alternativ

Da neglelak jo ikke kan laves udelukkende af økologiske og naturlige ingredienser (endnu), har vi dog gjort vores bedste for at sikre at netop de ingredienser vi bruger, er så sikre og mindst skadelige som muligt. Her er de vigtigste ingredienser, vi bruger i vores By K. lakker:

  • ETHYL ACETATE - dette er en organisk forbindelse med en sød lugt der minder lidt om pærer. Vi bruger det som et opløsningsmiddel for at sikre, at resten af ​​ingredienserne blandes ordentligt.
  • BUTYL ACETATE - dette er også en organisk forbindelse som bruges som et opløsningsmiddel. Butyl acetate har en sød duft der minder om bananer, og faktisk findes butyl acetate i mange typer af frugt. Det bruges ofte som en syntetisk frugtsmag i fødevarer såsom slik, is, ost og bagværk.
  • ISOPROPYL ALCOHOL - nærmere kendt som: sprit! Dette anvendes også som et opløsningsmiddel i vores lakker.
  • NITROCELLULOSE - dette er en holdbar film-dannende ingrediens der sikre lakkernes holdbarhed på dine negle så længe som muligt! Nitrocellulose er afledt af Cellulose, som er en organisk forbindelse der findes i næsten alle grønne planter.
  • ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER - er en blanding af Adipinsyre, neopentylglycol og trimellitsyreanhydrid monomerer. Adipinsyre er en organisk forbindelse, der til tider anvendes i fødevarer til smag og gelering. I naturen findes den i svampe.
  • ACRYLATES COPOLYMER – dette stof er en blanding af Acrylic Acid og Methacrylic acid. Stoffet er en film-dannende ingrediens, der hjælper med at opbygge og forstærke lakkerne.
  • STEARALKONIUM BENTONITE - hjælper lakken med at forblive tykflydende. Du vil også finde dette stof i læbestift og øjenmakeup, da det ikke er skadeligt at bruge.
  • ACETYL TRIBUTYL CITRATE – dette er en organisk syre, der er fremstillet af citrusfrugter. Stoffet øger lakkernes holdbarhed!

Desuden er alle vores farvestoffer FDA godkendt:

ALUMINIUM POWDER (CI77000), RED 7 LAKE (CI15850), RED 6 LAKE (CI15850), TITANIUM DIOXIDE (CI7781), YELLOW 5 LAKE (CI19140), BLUE 1 (CI42090), RED 34 LAKE (CI15880), MICA (CI77019), IRON OXIDES (CI77491), IRON OXIDES (CI77499), FERRIC AMMONIUM FERROCYANIDE (CI77510)